30 godina RTRS

RTRS proslavlja 30 godina postojanja; Svečana akademija u Banjaluci

Televizija Republike Srpske proslavlja 30 godina postojanja, na dan kada je 19. aprila 1992. godine emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

Povodom 30. rođendana RTRS-a od 20.15 časova na našem programu i portalu možete pratiti Svečanu akademiju, koja će biti održana u Banjaluci.

Kroz program Svečane akademije zvanice i gledaoce vodiće naše kolege Nada Arlov i Mladen Vuković.

Nastali smo u teško vrijeme, u skromnim uslovima i sa ograničenim kapacitetima, sa osnovnim ciljem da se čuje vjerodostojna informacija.

Televizija je rasla zajedno sa Republikom Srpskom i izrasla u Javni servis Radio-televiziju Republike Srpske. Iz improvizovanog studija u Banskom dvoru, Televizija je preselila u moderno opremljen RTV dom u Banjaluci, a svaka modernizacija rađena je uz ogromnu podršku institucija Republike Srpske.

Emitovanjem programa 24 časa dnevno na RTRS i RTRS plus kanalu, Radiju Republike Srpske i portalu rtrs.tv, RTRS jedan je od glavnih izvora informisanja u Republici Srpskoj.

Osim Informativnog programa, realizujemo i brojne emisije iz oblasti kulture, sporta, zabave, obrazovanja, dječijeg i vjerskog programa. Dokumentarni filmovi RTRS-a emitovani su na brojnim međunarodnim festivalima.

Sa šest Informativno-tehničkih centara i razgranatom mrežom dopisništava, pokrivamo cijelu teritoriju Republike Srpske.

Objektivno informisanje ostaje naš osnovni cilj.

Mi smo Javni servis Republike Srpske.

RTRS – jednostavno tvoja!