30 година РТРС

Рајчевић: РТРС аутентичан свједок прошлости

Поводом 30 година постојања и рада Радио-телевизије Републике Српске, у име Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и у своје лично име упућујем Вам најискреније честитке, са жељом да успјешно наставите и у будућности – наводи се у честиткама.

Аутентичан свједок прошлости и тешких времена када је стварана Република Српска, Радио-телевизија Републике Српске је била и остала темељ Српске и одраз тежње српског народа за потврђивањем да су истинитост и правичност императиви без преседана.

Три деценије након емитовања првог Дневника 19. априла 1992. године  Радио-телевизија Републике Српске предано служи истини, с правом носећи предзнак институције од националног значаја.

– Желим да истина и објективност остану водиље у раду у деценијама које долазе и да наставите да будете вјерни хроничар свих дешавања у изазовним временима не само у Српској, него и у цијелом свијету. Увјерен сам да ће PTPC остати одговорна у својој мисији очувања истине, толеранције и сјећања на историјат настанка Српске и свих њених институција, те да ће пружити свој допринос у креирању још боље перспективе живљења на овим просторима – наводи се у саопштењу.

Оставите коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *