30 година РТРС

Одржана свечана академија поводом 30 година РТРС-а

У Културном центру Бански двор вечерас је одржана свечана академија поводом 30 година Радио-телевизије Републике Српске.

Свечаној академији присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, потпредсједници Народне скупштине, министри, народни посланици, српски представници у заједничким институцијама БиХ, предсједник АНУРС Рајко Кузмановић и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Академији су присуствовали и представници јавног и култирног живота Републике Српске, бивши директори и радници РТРС-а, новинари и уредници РТРС-а, те других медијских кућа.

Генерална директорка Радио-телевизије Републике Српске Дијана Миланковић истакла је да је судбина РТРС-а нераскидиво везана за Републику Српску.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да је Радио-телевизија Републике Српске током протеклих 30 година расла и развијала се заједно са Републиком Српском, дијелећи судбину народа како у првим годинама постојања и рада, тако и данас.

Предсједница Српске одликовала је Радио-телевизију Републике Српске Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су Радио-телевизија Републике Српске, Српска и све њене институције једно, да су се заједно развијали и успјешно пролазили кроз све недаће.

Телевизија Републике Српске настала је у тешко вријеме, у скромним условима и са ограниченим капацитетима, са основним циљем да се чује вјеродостојна информација.

Управо на данашњи дан 1992. емитован је први Дневник Телевизије Бањалука, која је са Каналом С из Пала интегрисана у Српску радио-телевизију. Телевизија је расла заједно са Републиком Српском и израсла у Јавни сервис Радио-телевизију Републике Српске.

Из импровизованог студија у Банском двору, Телевизија је преселила у модерно опремљен РТВ дом у Бањалуци, а свака модернизација рађена је уз огромну подршку институција Републике Српске.

Тешко, готово је и немогуће побројати и представити све оне који су од почетка, па до данас заслужни да тридесети рођендан прослављамо као једна модерна медијска кућа, која је стасавала уз Републику Српску.

Оставите коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *