30 година РТРС

Цвијановић: Јавни сервис Српске обиљежава јубилеј вриједан поштовања

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 30 година постојања и рада Радио телевизије Републике Српске, упутила је честитку руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у тој медијској кући.

– Јавни сервис Републике Српске  обиљежава јубилеј вриједан поштовања, три деценије постојања и рада.  Од 19. априла 1992. године, када је емитован први Дневник, Телевизија Републике Српске испуњава своју основну мисију служења јавности – истакла је предсједница Српске.

Нагласила је да развојни пут институције од националног значаја није био нимало једноставан.

У најтежем времену када се бранила Република Српска, била је у служби истине и брана пропагандним  наративима, a богата аудио-визуелна архива коју Телевизија Републике Српске ствара и чува 30 година, важан је свједок прошлости и баштинa Републике Српске. Исказаним професионализмом у свим сегментима  производње програма, као и напретком у техничком и технолошком смислу,  Јавни сервис даје велики допринос афирмацији Републике Српске и њених грађана – поручила је Цвијановић.

Предсједница Српске пожељела је РТРС-у пуно успјеха у даљем раду.

– У увјерењу да ћете остати истрајни у очувању статуса кредибилне телевизије, у најбољем интересу и на добробит јавности и цјелокупне друштвене заједнице – изјавила је Цвијановић.